Etap wojewódzki XX Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Piekarz i Cukiernik

Dnia 21 stycznia 2015 roku odbył się w naszej szkole etap wojewódzki XX Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Piekarz i Cukiernik, którego hasło przewodnie brzmiało: „Europejska Stolica Kultury Wrocław 2016”. Piekarze mieli za zadanie wykonać chleb zdobiony, atrybut wystawienniczy
i chałki, natomiast cukiernicy tort, ciasteczka bankietowe oraz figurki
z marcepanu.
Uczniów naszej szkoły przygotowała mgr inż. Agnieszka Rysak.
Uczennica klasy III E, Patrycja Cabaj zakwalifikowała się do etapu ogólnopolskiego. Gratulujemy! :)

Wyniki najwyższych miejsc:
Cukiernicy:
I miejsce – Beata Dębska – ZSZ nr 31 Kraków
II miejsce – Patrycja Cabaj – ZSPS Kraków
III miejsce – Jakub Kalita – ZSPS Kraków

Piekarze:
I miejsce – Maciej Wójcik – ZSPS Kraków
II miejsce – Mateusz Grzybczyk – ZSZ nr 4 w Olkuszu
III miejsce – Adrian Dziki – Zespół Szkół Zawodowych w Gorlicach

I miejsce, Beata Dębska, ZSZ nr 31 Kraków  II miejsce, Patrycja Cabaj, 3 E III miejsce, Jakub Kalita, 3E III, Adrian Dziki, ZSZ w Gorlicach

II miejsce, Mateusz Grzybczyk, ZSZ nr 4 w Olkuszu

Dodaj komentarz