Jajka faszerowane

Jajka faszerowane

Składniki:
5 jajek
10 dag szynki (w kawałku)
10 dag sera żółtego gouda
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka jogurtu naturalnego
por, rzodkiewka (do ozdoby)
szczypiorek, sól, pieprz

 Sposób wykonania:
1. Jajka ugotować, przeciąć na pół, oddzielić żółtka od białek.
2. Ser i szynkę posiekać w drobną kostkę.
3. Żółtka rozetrzeć z jogurtem i solą, dodać ser i szynkę oraz majonez.
4. Dodać posiekany szczypiorek, doprawić solą i pieprzem.
5. Rzodkiewkę i pora pokroić w cieniutkie paski.
6. Białko faszerować kopiatą łyżeczką farszu, ozdobić posiekanymi warzywami.
7. Podawać schłodzone.

Smacznego!

Dodaj komentarz