Muffinki owsiane

Muffinki owsiane

Tym razem przedstawiamy pracę Joanny Fronczak z klasy 1 TGK.

Skład:
3/4 szklanki płatków owsianych (mogą być też błyskawiczne)
pół szklanki jogurtu naturalnego
1 jajo
garść żurawiny
1 łyżeczka kakao (gorzkiego)
1 lub 2 banany
garść truskawek
3 łyżeczki miodu
1 opakowanie wiórek kokosowych

Wykonanie:
1) zamieszać rózgą jajo i jogurt naturalny
2) dodać płatki owsiane (lub błyskawiczne)
3) następnie dodać kakao
4) dodać miód
5) obrać, pokroić w plasterki i dodać banana
6) dokonać obróbki wstępnej truskawek, pokroić i wsypać do reszty składników
7) następnie wymieszać wszystkie składniki
8) masę ciasta umieścić w foremkach
9 włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celcjusza na 25 minut
10)czekać aż ostygną i posypać je wiórkami kokosowymi

Smacznego!

Muffinki owsiane1Muffinki owsiane2Muffinki owsiane3Muffinki owsiane4Muffinki owsiane5Muffinki owsiane6

Dodaj komentarz