XXI Olimpiada Wiedzy o Żywieniu i Żywności

Anna Tekieli i Klaudia Ziernicka z kl. IV TGA wzięły udział w etapie okręgowym XXI Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności, który odbył się w dniu 13 stycznia br. w Zespole Szkół Gastronomicznych Nr 2 w Krakowie, przy ul. Zamoyskiego 6. W zmaganiach wzięło udział 85 uczniów z 49 szkół okręgu małopolskiego. Tematem wiodącym tegorocznej edycji były „Produkty zbożowe – technologia i rola w żywieniu”. Młodzież rozwiązywała test, na który składały się pytania z tematyki wiodącej, z zakresu gastronomii, żywności i żywienia.

Anna Tekieli zajęła wysokie 10 miejsce, co było ukoronowaniem wysiłku, jaki był konieczny, aby przygotować się do wzięcia udziału w olimpiadzie.

Serdecznie gratulujemy!

Anna Matusz-Mirlak

WP_20170113_12_37_56_zmniejsz

WP_20170113_16_27_59_zmniejsz

WP_20170113_17_15_01_zmniejsz

Dodaj komentarz