Zapiekane naleśniki meksykańskie

Zapiekane naleśniki meksykańskie

Składniki:
Ciasto:
150 g mąki
2 jajka
szklanka mleka
½ szklanki wody
sól, pieprz

Farsz:
300 g mięsa mielonego wieprzowego
250 ml przecieru pomidorowego
mała puszka kukurydzy
puszka czerwonej fasoli
cebula
ząbek czosnku
olej
sól, pieprz, słodka i ostra papryka

Dodatkowo:
ser (do zapieczenia)
pietruszka

Sposób wykonania:
Ciasto:
1. Mąkę, sól, jajko i mleko miksujemy, dodajemy wodę, by uzyskać odpowiednią konsystencję.

Farsz:
1. Na oleju podsmażamy mięso mielone, posiekaną cebulę, czosnek. Fasolę i kukurydzę płuczemy i dodajemy do mięsa. Następnie dokładamy przecier pomidorowy i doprawiamy przyprawami.
2. Naleśniki nadziewamy farszem, układamy w formie i posypujemy serem.
3. Piec 10-15 minut w temperaturze 180 stopni.
4.Ozdobić pietruszką.

Dodaj komentarz